Su üzerinde dans eden renkleri keşfetmeye gelin… Ebru sanatı tüm görsel sanatlar içinde belkide “en sihirli” olanıdır. Ebru sanatında her şey su yüzeyinde gerçekleşir, renklerin su üzerindeki halleri herkese farklı bir şeylerden bahseder gibidir. Meydana gelen ebru eserinin güzelliği, suyun, renklerin ve ebrucunun çalışması ile doğru orantılıdır.

Sergide eserleri bulunacak olan Türk sanatçı Fatih Yeşil 2006 yılından beri ebru sanatı ile ilgilenmekte olup, 2009 yılı VGM tarafından yapılan ebru yarışması birincisidir. Sergide ayrıca kumaş üzerine ebru tekniği uygulanarak yapılmış olan çalışmaları da görebilirsiniz.

Sergi süresince gösterilecek olan ebru videoları sayesinde bu sanat hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Sergi açılış günü saat 16:30 da Fatih Yeşilin Litvan bir öğrencisi tarafından ebru gösterisi yapılacak olup, isteyen ziyaretçilere ebru tekniği uygulamalı olarak anlatılacaktır.

30 temmuz 2009 tarihinde Trakai Kültür merkezinde açılacak olan Fatih Yeşil kişisel ebru sergisi 30 Ağustos 2009 gününe kadar ziyarete açık kalacaktır.